Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری ایسکانیوز، مدت‌ها است تلویزیون سریالی پخش نمی‌کند که ما را به فکر فرو ببرد یا مخاطب را از حیثِ صحنه‌های اکشن و جذاب، به هیجان وادار کند. فقط می‌آیند که باشند و آنتن را پُرکنند، خبری از آن سریال‌های اپیزودیکِ معمایی "کلانتر"، "شلیک نهایی" و حتی "خواب و بیدار" و "آمین" هم نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زمانی محسن شاه‌محمدی و مهدی فخیم‌زاده بیشتر برای این حوزه وقت می‌گذاشتند، اما رفته رفته، حضورشان در تلویزیون کمرنگ‌تر شد. یا گه‌گاه به سراغِ آثار دیگری رفتند و به تعبیری از کارهای اکشن و پلیسی فاصله گرفتند. البته خبرهایی به گوش رسید که فخیم‌زاده فیلمنامه‌ای پلیسی در دست دارد، اما نه از سوی خود فخیم‌زاده و نه دست‌اندرکاران امر تأیید نشد.

چرا سریال پلیسی در تلویزیون نداریم؟

پخشِ سریال‌های گذشته خصوصاً کارهای پلیسی مثل "کلانتر" و "شلیک نهایی" و حتی "مزد ترس" مخاطب را به دوران طلایی سریال‌سازی می‌برد. کارگردان‌هایی مثل تمجیدی و شاه‌محمدی رگِ خواب مخاطب را می‌شناختند. از طرفی تلویزیون به سراغ کاربلدها می‌رفت و با تهیه‌کنندگان و حتی کارگردانان یک بار مصرف کار نمی‌کرد. بخش‌ها و ژانرهای تخصصی را به کاربلدهای این حوزه واگذار می‌کرد، اما این روزها حوزه سریال‌سازی اینگونه مدیریت نمی‌شود.

مدت‌ها گذشت سریال اپیزودیکِ جذابی که البته فضای آسیب‌های اجتماعی را داشت از شبکه یک سیما پخش شد. "محکومین" که البته با نام "سرگذشت" روی آنتن رفت و اگر مورد حمایت قرار بگیرد سازندگانش دوباره فصل‌های بعدی برای این مجموعه اپیزودیک درنظر خواهند گرفت. در کنار این کارها، "شاید برای شما هم اتفاق بیفتد" با وجود ضعف‌های متعدد ساخته می‌شد که آن کار هم به دلیل مشکلات بودجه‌ای، دیگر ادامه پیدا نکرد.

با کنار رفتن این سریال‌سازان گویا قالب جذاب و لازمِ "اپیزودیک" به ورطه فراموشی سپرده شده و از این نوع سریال‌سازی مخاطب‌پسند هم فاصله گرفتیم. البته که کنار رفتن سریال‌سازان کاربلد و حرفه‌ای هم مزید بر علت شده است، چون تازه‌واردها گویا به ساخت سریال خطّی، سوژه‌های تکراری و صرفاً جذابیت‌های بصری، بیشتر علاقه‌مندند.

چرا کارگردان "کلانتر" و "هوش سیاه" نیستند؟

علاوه بر مهدی فخیم‌زاده و محسن شاه‌محمدی که کم پیدا شده‌اند، نامِ مسعود آب‌پرور را هم به این فهرست اضافه کنید که بعد از "هوش سیاه" آن‌طور که باید با او رفتار نشد و طرح‌هایش به مرحله اجرا درنیامدند بعد از مدت‌ها یک مسابقه سینمایی اجرا می‌کند. حتماً نبود سریال‌سازان قوی و اپیزودیک‌کار، هم این قالب را کمرنگ کرده و هم از طرفی ژانر پلیسی و جنایی تلویزیون دچار فرسایش جدی شده است.

امروز هم جامعه به هیجان و فضای اکشن سریال‌ها و فیلم‌های پلیسی نیاز دارد همچنان که طیف عظیمی از جامعه دنبالِ محتوایی‌اند که ضریب هوشیاری‌شان نسبت به آسیب‌ها، بزهکاری‌ها و ناهنجاری‌ها در جامعه بالا برود. زمانی امثالِ مهدی فخیم‌زاده و محسن شاه‌محمدی و حمید لبخنده سریال‌های اصطلاحاً خیابان‌خلوت‌کن می‌ساختند و امروز فقدانِ این کارها هر روز بیشتر در تلویزیون احساس می‌شود.

چرا فیلمهای پلیسی ساخته نمی‌شود؟

من همیشه این کارها را در دورانِ گذشته، خیابان‌خلوت‌کن دیده‌ام. شاید بخشی از آن به مشکلات بودجه‌ای ناجا در مقوله فرهنگی برگردد. به سمت ساخت تله‌های ۹۰ دقیقه‌ای رفتیم که هم متنوع‌تر باشد و هم سوژه‌های بیشتری را دنبال کنیم. خودمان هم می‌دانیم هیچ‌چیز به تأثیرگذاری سریال نمی‌رسد، اما مشکلات بودجه این فقدان‌ها را ایجاد می‌کند.

واقعاً جای سریال‌های پلیسی در تلویزیون خالی است و می‌طلبد در نیروی انتظامی و صدا و سیما به این موضوع بیشتر توجه شود. من بعد از سریال "زمین گرم"، مشغول سریالی به نام "مرداب" شهرام شاه‌حسینی‌ام که در شبکه نمایش‌خانگی پخش می‌شود.

چه فیلم‌ها و سریال‌هایی باید در حوزه پلیس و نیروی انتظامی ساخته شود؟

باید درباره نقش پلیس و آرامش در جامعه و امنیت کارهایی بسازیم تا ضریب هوشیاری مردم بالاتر برود. من گاهاً می‌بینم خانم‌ها به برخی از نکات امنیتی در داخل خیابان‌ها توجه نمی‌کنند و می‌تواند اپیزودی از سریال، شود. آرزویم این است آن‌قدر کارهای پلیسی با کیفیت و مؤثر و ماندگاری خلق شود که خانواده‌ها ضریب هوشیاری خانواده‌ها را بالا ببریم.

دلمان می‌خواهد و آرزو داریم فیلم‌هایی در سطح بالا برای پلیس و ضریب هوشیاری مردم نسبت به امنیت در جامعه ساخته شود. موبایل‌های قیمتی در خیابان به دستِ خانم‌ها و جوانان است که بدون توجه به مسائل امنیتی، دست‌شان می‌گیرند و دزدی اتفاق می‌افتد. اگر کارهایی بسازیم، حتماً بانوان و جوانان ما متوجه می‌شوند باید چطور از خودشان در برابر این اتفاقات محافظت کنند. وقتی مقابله پلیس را با خلافکاران در رسانه ملی نشان دهیم، خلافکاران هم متوجه تبعات این کارها می‌شوند.

انتهای پیام/

سیده سمیه حسینی کد خبر: 1114449 برچسب‌ها فیلم

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: فیلم ضریب هوشیاری شاه محمدی فخیم زاده سریال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۴۹۴۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش تهیه کننده نون خ به دستمزد نجومی سعید آقاخانی

به گزارش همشهری آنلاین، اخیراً بحث درباره ساختِ گران سریال در شبکه نمایش‌خانگی به سمتِ تلویزیون هم آمده است. یکی از تهیه‌کنندگان این‌طور گفته که هر قسمت ۲ میلیارد تومان آب می‌خورد.

او کف برآورد یک سریال رده الف تلویزیون را بین ۲ و ۲.۵ میلیارد تومان می‌داند؛ با وجود اینکه ممکن است برخی از سریال‌ها حتی با برآورد اولیه یک یا ۱.۵ میلیارد تومانی به ازای هر قسمت آغاز شوند، اما سالانه بسیاری از مجموعه‌ها در میانه تصویربرداری به الحاقیه بودجه می‌رسند و در ادامه به ارقام ۲ تا ۲.۵ میلیارد تومانی به ازای هر قسمت می‌رسند.

حتی یکی از تهیه‌کنندگان سیما پرده از نرخ پایه تولید سریال الف در سال ۱۴۰۲ دقیقه‌ای ۳۰ میلیون تومان برداشت. این گمانه‌زنی‌ها به سمتِ‌سریال‌های زیرخاکی و نون‌خ آمد. حتی برخی این‌طور اعلام کردند که سعید آقاخانی با دستمزد نجومی دوباره به تلویزیون آمده و حواشی‌ای خاص را به جان خریده است.

مهدی فرجی در واکنش به این گمانه‌زنی‌ها، بودجه عجیب و غریب و دستمزد نجومی سعید آقاخانی به خبرنگار تسنیم گفت: واقعاً بودجه این سریال به مانند بودجه‌های دیگر سریال‌های معمولی تلویزیون است. حتی یک ریال از میراث فرهنگی دریافت نکردیم. با بودجه صداوسیما که بسیار بودجه معمولی بود مثل دیگر سریال‌هایش این کار را ساختیم.

وی افزود: می‌گویند سعید آقاخانی دستمزد نجومی گرفته؟ این نکته را از همان «نون‌خ» اول هم می‌گفتند او در تیم نویسندگان، کارگردانی و بازیگری است برای هرکدام یک دستمزد می‌گیرد. اما آن موقع گفتم و الان هم می‌گویم دستمزد سعید آقاخانی مثل دستمزدهایی است که صداوسیما به همه پرداخت می‌کند. او برای «نون‌خ» که از نویسندگی تا مونتاژ حدوداً یک سریال درگیر کار بود رقمی که دریافت کرد حتی به مراتب از سریال «راز بقا» نمایش‌خانگی به مراتب کمتر بود. شاید برخی بپرسند چرا؟ چون آقاخانی به شاد کردن مردم علاقه‌مند است و این باور را دارد صداوسیما همچنان رسانه فراگیری است و مردم آن را می‌بینند.

فرجی همچنین در پاسخ به این سؤال که آیا سعید آقاخانی نسبت به اظهارنظر مجازی که داشته، «نون‌خ‌۵» پایان مجموعه‌های «نون‌خ» است تجدیدنظری خواهد داشت، گفت:‌ نمی‌دانم واقعاً؛ یک مقدار باید جلو برویم و ببینیم ظرفیت‌های داستانی برای «نون‌خ۶» پیدا می‌شود.

فرجی همچنین در خصوص احیای نهضت ساخت سریال‌های دنباله‌دار تلویزیون توسط سیمافیلم، خاطرنشان کرد: مهمترین موضوع در سریال‌هایی که چند فصله‌اند و به صورت سری ساخته می‌شوند، قصه است. حتماً باید به قصه به طور خاص و ویژه توجه کنیم، زیرا توجه به قصه و فیلمنامه، این ظرفیت را ایجاد می‌کند که مردم آن سریال را دوباره ببینند و دنبالش کنند. به هر حال این نوع سریال‌ها برای مردم یک نوع وابستگی ایجاد کرده که قصه و فیلمنامه خوب می‌تواند این خاطرات خوش و نوستالژی زیبا را برایشان تکرار کند.

او در پاسخ به این سؤال که نظرسنجی‌های تلویزیون را باور دارد که ۷۰ درصدِ مردم تلویزیون می‌بینند، افزود: من گاهی احساس می‌کنم بینندگان ما بیشتر از این آمارها و ارقام‌اند. صداوسیما شاید در این خصوص خیلی سختگیرانه اظهارنظر می‌کند. در ارتباطاتی که با مردم داریم می‌بینیم مخاطبان ما را به واسطه «نون‌خ» می‌شناسند و چقدر این سریال را دنبال کرده‌اند؛ به این باور می‌رسیم شاید بیش از این درصدها مردم مخاطب تلویزیون و سریال‌هایش هستند.

فرجی که گفته می‌شود قرار است یک سریال در نمایش‌خانگی را پیگیری کند به «کندو» احمدرضا درویش اشاره کرد که خیلی جدّی امسال این سریال را دنبال می‌کند که به جایی برسد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • واکنش تهیه کننده نون خ به دستمزد نجومی سعید آقاخانی
  • ۲ شهرک مولد کشاورزی در بوشهر ساخته می‌شود
  • چرا پخش یک سریال از تلویزیون با بازی پژمان جمشیدی متوقف شد؟
  • نرخ سرسام‌آور سریال‌سازی تلویزیون فاش شد
  • رقابت ستاره‌ها در سینما و آغاز اکران یک اکشن
  • بازیگر پایتخت در سن ۷۱ سالگی |‌ عکس
  • ساخت سریال‌های جدید «الف ویژه» در دستور کار تلویزیون
  • سومین ناو هواپیما‌بر چین با آخرین فناوری راهی دریا شد
  • دستگیری سارقان منزل در خدابنده ؛ در کمتر از سه ساعت
  • در زمینه امور فرهنگی نباید فقط نیروی انتظامی در کف خیابان کار کند